Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικτά πρόσημα στην Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να περνάει σε θετικό έδαφος. Βουτιά 4,5% για το αργό κάτω από τα $30. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις των treasuries. Πτώση 2,5% για τη μετοχή της Caterpillar.

Oι δείκτες στην Wall Street περιορίζουν τις απώλειες καθώς τα κέρδη στις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές αντισταθμίζουν το sell off στον ενεργειακό τομέα.

O Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 16.361 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,39% υψηλότερα στις 4.505 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,15% στις 1.915 μονάδες. 

Ο ενεργειακός τομέας σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,7%, ενώ ο τεχνολογικός τομέας ενισχύεται κατά 0,2% και ο τραπεζικός κατά 0,1%.

Οι δείκτες παραμένουν σε τροχιά για να καταγράψουν υψηλά εβδομαδιαία κέρδη, μετά το ισχυρό ράλι στις πρώτες τρεις ημέρες της εβδομάδας.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν καταγράφει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2011.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί πάνω από 4% στα 29,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός διευρύνει τα χθεσινά κέρδη, καταγράφοντας άνοδο 0,1% στα 1.227 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1.109.

Υποχωρούν τα αμερικανικά ομόλογα μετά το χθεσινό ράλι. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται 3 μονάδες βάσης στο 1,77%.

Στο ταμπλό, απώλειες 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των Chevron, Exxon Mobil και Caterpillar. Πτώση 2,5% για την μετοχή της Boeing. 

Άλμα 16% για την μετοχή της Weight Watchers. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v