Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street και μετά την Fed

Κέρδη πάνω από 1% καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Ξεπέρασε τις 1.900 μονάδες ο S&P 500. Πάνω από τα $30 το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Αλμα 11% για την Priceline.

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για αύξηση της αβεβαιότητας και εξετάζει αλλαγή στν πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι τραπεζίτες βλέπουν κλιμάκωση της αβεβαιότητας στις αγορές. Οι αξιωματούχοι εξέφρασν ανησυχία ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να πλήξουν την αμερικάνικη οικονομία και εξέτασαν αν πρέπει να προχωρήσουν σε λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων για το 2016.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,8% ή 280 μονάδες στις 16.483 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,37% υψηλότερα στις 4.540 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,87% στις 1.930 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,1% τον Ιανουάριο, έναντι προβλέψεων για πτώση 0,2%. 

Πτώση 3,8% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό του 1,1 εκατομμυρίου.

Η Fed ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,9%, μετά από βουτιά 0,7% τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 5% υψηλότερα στα 30,5 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη μετά από σχόλια του υπουργού Πετρελαίου του Ιράν ότι στηρίζει την απόφαση για "ταβάνι" στην παραγωγή που έλαβαν οι τέσσερις χώρες στην Ντόχα του Κατάρ.

Οριακή πτώση 0,02% καταγράφει ο χρυσός στα 1.208 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του $1.11.

Στο ταμπλό, άλμα 11% καταγράφουν οι μετοχές των Priceline και Garmin, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v