Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφια άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο αργό

Άνοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street. Εναλλαγή προσήμων για το αργό, μετά τη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής. Απώλειες 2,7% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 20% για την Groupon.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις μετοχές των τραπεζών και στην ανοδική αντίδραση του αργού μετά τη συμφωνία τεσσάρων κρατών για πάγωμα της παραγωγής. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,01% στις 16.133 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,49% στις 4.401 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,03% υψηλότερα στις 1.884 μονάδες. 

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, το Κατάρ και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι την κίνηση αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές ώρες.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας σχολίασε πως το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου είναι ένα επαρκές μέτρο και πως θα μπορούσαν να εξεταστούν νέα μέτρα για σταθεροποίηση της αγοράς τους επόμενους μήνες.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης Empire State διαμορφώθηκε στις -16,6 μονάδες τον Φεβρουάριο, από -19,4 τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πετρελαίου υποχωρεί 1,9% στα 28,8 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε έως και τα 31,52 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τεσσάρων κρατών για πάγωμα της παραγωγής.

Ο χρυσός υποχωρεί 2,7% στα 1.208 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,118.

Στο ταμπλό, ράλι 20% πραγματοποιεί η μετοχή της Groupon, μετά την αγορά μεριδίου 5,6% από την Alibaba.

Κέρδη πάνω από 2% για την μετοχή της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, μετά την αναβάθμιση από την J.P. Morgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v