Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή ώθηση στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι του πετρελαίου. Ανοδος πάνω από 1% και για τους τρεις βασικούς δείκτες. Απώλειες πάνω από 1,5% για τον χρυσό. Σε ελεύθερη πτώση η βρετανική λίρα. Άλμα 7% πραγματοποιεί το αργό πάνω από τα 31 δολάρια.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς η ανάκαμψη του αργού δημιουργεί θετικό κλίμα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,62% στις 16.658 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,59% υψηλότερα στις 4.576 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 147% στις 1.946 μονάδες.

Στο πράσινο βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Κέρδη σημειώνουν και οι 10 τομείς του S&P 500, με την ενέργεια και τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο πάνω από 1,6%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο εκτινάσσεται 6.9% στα 31,60 δολάρια το βαρέλι. Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι βλέπει εξισορρόπηση της αγοράς το 2017, με τις τιμές να ανακάμπτουν σταδιακά.

Απώλειες 1,7% καταγράφει ο χρυσός στα 1.210 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, βουτιά 2% έναντι του δολαρίου πραγματοποιεί η βρετανική λίρα, σε χαμηλό επτά ετών, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πτώση 1,1% έναντι του δολαρίου σημειώνει το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10. 

Στο ταμπλό, βουτιά 20% σημειώνει η μετοχή της Lumber Liquidators μετά την προειδοποίηση των αρχών ότι τα πατώματα της εταιρείας παρουσιάζουν μεγαλύτερο ρίσκο για πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με άλλα προϊόντα.

Άνοδο πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των Chevron, Caterpillar και DuPont. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v