Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1% στη Wall Street μετά το ράλι

Τριψήφια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι. Ανακάμπτει ο χρυσός. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Bουτιά 4% για το αργό. Άλμα 3% για την μετοχή του Twitter. Απώλειες 3,9% για την J.P. Morgan.

Πτώση 1% στη Wall Street μετά το ράλι

Διευρύνονουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές, μετά την βουτιά του αργού πετρελαίου και την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό επτά μηνών. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1% στις 16.454 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,28% χαμηλότερα στις 4.512 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,1% στις 1.924 μονάδες. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,47 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board διολίσθησε στις 92,2 μονάδες από 97,8 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 4% στα 31,7 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόρριψη από το Ιράν δημοσιευμάτων ότι εξετάζει πάγωμα της παραγωγής. O υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σε συνέδριο στις ΗΠΑ ότι η χώρα δεν θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και πρότεινε εξισορρόπηση της αγοράς μέσω μείωσης του κόστους.

Ο χρυσός ανακάμπτει 0,9% στα 1.221 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10.

Το γεν καταγράφει κέρδη 0,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,75%.

Στο ταμπλό, άλμα 3% πραγματοποιεί η μετοχή του Twitter.

Απώλειες 2,5% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, ενώ η μετοχή της J.P. Morgan υποχωρεί κατά 3,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v