Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street υπό «βροχή» μάκρο

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με τον Dow να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Ράλι 1% για το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,77% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 2% για Chevron και Caterpillar. Απώλειες για το αργό. Πτώση 1% για τον χρυσό.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία.

O Dow Jones κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 16.668 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 4.591 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,02% στις 1.952 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ αναθεωρήθηκε στο 1% το τέταρτο τρίμηνο από 0,7% προηγουμένως, λόγω των μεγαλύτερων επιχειρηματικών αποθεμάτων.

Το υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιανουάριο μετά από άνοδο 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Άλμα 0,5% σημείωσε και το προσωπικό εισόδημα, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, υποχώρησε στις 91,7 μονάδες τον Φεβρουάριο από 92 τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, στο 1,3% εκτινάχτηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο από 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,06% στα 33 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,95% στα 1.228 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,095 από 1,101.

Boυτιά πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 1,77%. 

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Chevron και της Caterpillar ενισχύονται 2%. 

Αλμα 14% καταγράφει η μετοχή της JC Penney, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v