Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street παρά το ράλι του αργού

Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης. Ράλι 3% για το αργό. Άλμα 1,5% για τον χρυσό. Βουτάει 1% έναντι του γεν το δολάριο. Διολισθαίνει το ευρώ.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές λίγο πριν το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης του Φεβρουαρίου, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη παρά το ράλι του αργού.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,7% ή 112 μονάδες στις 16.526 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,58% στις 4.566 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,67% στις 1.933 μονάδες.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο συντελεστής αποθεματικών των τραπεζών θα μειωθεί κατά 0,5%, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και να στηρίξει την οικονομία. Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 47,6 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 52,5 μονάδες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχώρησαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο. Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων υποχώρησε στις 106 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί 1% έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 112,88.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,089.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε 3% υψηλότερα στα 33,7 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη με τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της παραγωγής τον Φεβρουάριο. Ο χρυσός κινείται 1,5% υψηλότερα στα 1.239 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v