Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ICE εξετάζει προσφορά για το London Exchange Group

Τη στιγμή που LSEG και Deutsche Boerse βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια συγχώνευση, μια κίνηση του ICE θα μπορούσε να την εκτροχιάσει. Ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι έχουν αναφερθεί και οι Euronext, CME και Hong Kong Stock Exchange.

Το ICE εξετάζει προσφορά για το London Exchange Group

Το Intercontinental Exchange (ICE) ανακοίνωσε πως εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε προσφορά για το London Exchange Group (LSEG). Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μια κίνηση που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πιθανή συγχώνευση του Deutsche Boerse με τη βρετανική εταιρία.

Το ICE διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη προσεγγίσει το συμβούλιο του LSEG και δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν η εταιρία πράγματι θα κυνηγήσει μια τέτοια προσφορά. Το LSEG επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει προσφορά από το ICE και πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το Deutsche Boerse.

Οι LSEG και Deutsche Boerse επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού οίκου διαπραγμάτευσης και την ώθηση των εταιριών σε μια παρόμοια κλίμακα με εκείνη του αμερικανικού ICE, που έχει κερδίσει ένα τεράστιο μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς παραγώγων.

«Αυτό θα αναγκάσει οποιονδήποτε πιθανώς εξετάζει το LSEG, είτε να επιταχύνει τις κινήσεις του, είτε να υποχωρήσει», ανέφερε ο Jonathan Goslin, αναλυτής στην Numis Securities, προσθέτοντας ότι οι Euronext, CME και Hong Kong Stock Exchange έχουν αναφερθεί ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v