Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Merrill Lynch ”οδηγεί” τη Wall σε απώλειες

Πτωτική κίνηση πραγματοποιούν οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς ύστερα από υποβάθμιση συστάσεων της Merrill Lynch για τρεις τράπεζες αλλά και εν όψει προσδοκιών για ισχνή μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο. Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Πτωτική κίνηση πραγματοποιούν οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς ύστερα από υποβάθμιση συστάσεων για τρεις επενδυτικές τράπεζες αλλά και εν όψει προσδοκιών για ισχνή μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά σημείωσε ήπιες απώλειες, χωρίς ιδιαίτερη ειδησεογραφία και εν μέσω προβληματισμού των επενδυτών για την αγορά κατοικίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση ιδιαίτερη σημασία έχει η μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης που αναμένεται λίγο μετά το άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ισχνή μέτρηση, ένδειξη ότι οι τριγμοί στις πιστωτικές αγορές διαχύθηκαν τον Αύγουστο και στην υπόλοιπη οικονομία.

Εν τω μεταξύ, σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Lehman Brothers, Bear Sterns και Citigroup έπειτα από υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch σε ”neutral” από ”buy” λόγω της έκθεσής τους στις αγορές ομολόγων.

Πτώση για τον τίτλο της State Street κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η έκθεσή της σε χρηματοοικονομικά εργαλεία που βασίζονται σε στεγαστικά δάνεια χαμηλής φερεγγυότητας ανέρχεται σε 22 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις Borders και Corinthian Colleges.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.281 μονάδες με πτώση 0,30%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58%, στις 2.547 μονάδες. Απώλειες 0,37% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.461 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,42%, στις 5.524 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει απώλειες 0,34%, στις 7.461 μονάδες. Απώλειες 0,99% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v