Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις από αύξηση αποθεμάτων κατοικιών

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η αναρρίχηση των αποθεμάτων απούλητων κατοικιών σε υψηλά 16 ετών, καθώς και η ανακοίνωση της Home Depot ότι μείωσε το τίμημα πώλησης της μονάδας της περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Κέρδη στο Παρίσι, απώλειες στην Φρανκφούρτη. Αργία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η αναρρίχηση των αποθεμάτων απούλητων κατοικιών σε υψηλά 16 ετών, καθώς και η ανακοίνωση της Home Depot ότι μείωσε το τίμημα πώλησης της μονάδας της, περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Κέρδη στο Παρίσι, απώλειες στην Φρανκφούρτη. Αργία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ειδικότερα, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ανακοίνωση της Ένωσης Κτηματομεσιτών των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα απούλητων κατοικιών σημείωσαν αύξηση των Ιούλιο αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ.

Ειδκότερα οι απούλητες κατοικίες σημείωσαν τον Ιούλιο αύξηση 2,2% και ανήλθαν στα 3,85 εκατομμύρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση 0,2% εμφάνισαν και οι μεταπωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν στις 5.750.000, έναντι προβλέψεων για πτώση κατά 0,9%, στις 5.650.000 οικίες.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.362,61 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,12%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% και διαμορφώνεται στις 2.567,20 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,54%, στις 1.471,39 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, ανοδικά κινείται ο τίτλος της Home Depot Inc., μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα κατασκευών της HD Supply σε ομάδα private equity. έναντι τιμήματος 8,5 δισ. δολαρίων, ήτοι 18% χαμηλότερα της αρχικής τιμής.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Chicago Bridge & Iron Co., η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την Lummus Global από την ABB, έναντι 950 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινείται επίσης ο τίτλος της United States Steel Corp., η οποία προχωρά στην εξαγορά της καναδικής Stelco Inc., έναντι 1,1 δισ. δολαρίων Καναδά.

Άνοδος σημειώνει επίσης η μετοχή της Gateway Inc., της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών των ΗΠΑ, η οποία πρόκειται να εξαγοραστεί από την ταϊβανέζικη Acer Inc. αντί του ποσού των 710 εκατ. δολαρίων ή 1,90 δολαρίων ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματαγορών. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.590,54 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,38%, ενώ στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε κατά 0,28% και ολοκλήρωσε στις 7.485,99 μονάδες. Αργία σήμερα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v