Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από τις πωλήσεις νέων κατοικιών

Η μεγαλύτερη των προσδοκιών αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών και η σημαντική ενίσχυση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά των στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης και ωθούν τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να διευρύνουν τα κέρδη τους. Κέρδη σε Παρίσι, Λονδίνο, οριακές απώλειες στην Φρανκφούρτη.

Η μεγαλύτερη των προσδοκιών αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών και η σημαντική ενίσχυση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά των στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης και ωθούν τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Ειδικότερα, το θετικό κλίμα που επικράτησε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, λόγω της σημαντικής ανόδου (5,9%) των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο, εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά την απρόσμενη άνοδο που εμφάνισαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το ίδιο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο κατά 2,8% και ανήλθαν στις 870.000, έναντι υποχώρησης στις 820.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές, καθησυχάζοντας σε έναν βαθμό τους φόβους των επενδυτών για την κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

Έτσι, ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.311,32 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,57%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,63% και διαμορφώνεται στις 2.557,61 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,55%, στις 1.470,58 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Gap, της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής πώλησης ρούχων των ΗΠΑ, μετά την εμφάνιση αύξησης 19% στην κερδοφορία του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, για πρώτη φορά μετά από επτά τρίμηνα που παρουσίαζε μείωση κερδών.

Ανοδικά κινείται επίσης ο τίτλος της Home Depot., μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενα να μειώσει την τιμή πώλησης της μονάδας HD Supply κατά 1,2 δισ. δολάρια προκειμένου να μην αποτύχει η συμφωνία πώλησης στα private-equity Bain Capital, Carlyle Group και Clayton Dubilier & Rice.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματαγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% και διαμορφώθηκε στις 6.220,10 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,06% και έκλεισε στις 7.507,27 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,83%, στις 5.569,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v