Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλυτές:Συστήνουν αγορά ευρωπαϊκών μεταλλευτικών

Αγορά μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών εκμετάλλευσης μεταλλείων και ορυχείων προτείνουν στους επενδυτές Lehman Brothers, HSBC Holdings και JPMorgan Cazenove. Σύμφωνα με τους αναλυτές των παραπάνω οίκων, οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου θα ακολουθήσουν ισχυρά ανοδική πορεία, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας κρίσης.

Αναλυτές:Συστήνουν αγορά ευρωπαϊκών μεταλλευτικών
Αγορά μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών εκμετάλλευσης μεταλλείων και ορυχείων προτείνουν στους επενδυτές Lehman Brothers, HSBC Holdings και JPMorgan Cazenove.

Σύμφωνα με τους αναλυτές των παραπάνω οίκων, οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου θα ακολουθήσουν ισχυρά ανοδική πορεία, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας κρίσης.

Όπως σημειώνει σε report του προς τους επενδυτές, με ημερομηνία 24/8, ο Christopher LaFemina, αναλυτής της Lehman Brothers ”έφθασε η στιγμή να προχωρήσετε σε αγορές μετοχών μεταλλευτικών ομίλων. Η ζήτηση για εμπορεύματα παραμένει ισχυρή, ενώ η προσφορά δεν φαίνεται ικανή να την καλύψει”.

Από την πλευρά του οι Darren Winder και Robert Griffiths της Cazenove, υπογραμμίζουν ότι ”οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά, με ορισμένες μετοχές να αποτελούν πραγματικά αγοραστικές ευκαιρίες”.

Οι βασικές προτάσεις των οίκων αφορούν τις BHP Billiton, Xstrata και Rio Tinto Group. Παράλληλα η HSBC προχώρησε στην αναβάθμιση της σύστασής της σε ”neutral” από ”underweight” για τις μετοχές των εταιρειών Nikanor και Lonmin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v