Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερισχύουν τα θετικά πρόσημα στην Wall Street

Θετική είναι η αντίδραση της Wall Street στην ομιλία της Janet Yellen. Επίφοβες και σήμερα οι μετοχές "momentum", προκαλούν απώλειες 1% στον Nasdaq. Κινητικότητα της Yahoo λόγω Alibaba. Κέρδη των μετοχών στο μεγάλο διεθνές deal καφέ.

Θετική είναι η αντίδραση των δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην κρίσιμη ομιλία της προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen, στο αμερικανικό κογκρέσο. Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, τα deals και τα στατιστικά της ημέρας επιδρούν επίσης στην επενδυτική ψυχολογία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικά πρόσημα, που όμως "γύρισαν" σταθεροποιητικά ή αρνητικά καθώς διεξαγόταν η ομιλία της J. Yellen, που υπέδειξε διατήρηση της υπάρχουσας στρατηγικής της κεντρικής τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, και καθώς δημιουργήθηκαν ελπίδες εκτόνωσης της γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, καθιερώθηκε η άνοδος, με εξαίρεση τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 16.514 μονάδες, ο S&P κινείται 0,44% υψηλότερα στις 1.876 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υπο-αποδίδει για μια ακόμη συνεδρίαση και υποχωρεί 0,5% στις 4.060 μονάδες .

Η σημαντικότερη εξέλιξη της ημέρας είναι η ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική και την οικονομία. Οι επενδυτές ερμηνεύουν τα σχόλια ως πρόθεση της Fed να κρατήσει την διευκολυντική πολιτική της, συντηρώντας όμως την στρατηγική σταδιακού περιορισμού της παροχής ρευστότητας.

Πριν την βαρυσήμαντη ομιλία, ανακοινώθηκαν στατιστικά μεγέθη που έδειξαν για μια ακόμη φορά τις επιπτωσεις της βαρυχειμωνιάς στην αμερικανική οικονομία. Η παραγωγικότητα στην αμερικανική οικονομία μειώθηκε 1,7% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο, εξαιτίας των έντονων διαταραχών στην αγορά εργασίας λόγω του κακού καιρού.

Η Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες χθες, καθώς επέστρεψε το μοτίβο κάθετης πτώσης στις αποκαλούμενες μετοχές momentum όπως το Twitter. Τις μεγαλύτερες πιέσεις υπέστη ο Nasdaq που έκλεισε 1,4% χαμηλότερα.

«Υποψήφια» για ξεπούλημα είναι σήμερα η μετοχή της Tesla Motors, που ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου.

Η Yahoo αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση των αρχικών δημόσιων εγγραφών στην Alibaba όπου κατέχει μερίδιο 24%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα μεταξύ άλλων η Keurig Green Mountain, η Electronic Arts (+19%), η Walt Disney (+0,6%), η Whole Foods (-18%) καθώς και η AOL.

Το 75% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχουν ξεπεράσει τις προβλεψεις κερδών και το 52% τις προβλέψεις πωλήσεων.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Mondelez International εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με την D.E. Master Blenders για την δημιουργία κολοσσού στην διεθνή αγορά καφέ.

Στις υπόλοιπες αγορές, η ουκρανική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί νευρικότητα στις ευρωαγορές, και να στηρίζει τα πολύτιμα μέταλλα.

Το συμβόλαιο του χρυσού στην Νέα Υόρκη κινείται κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων, ενώ το παλλάδιο πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2011.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v