Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστάζει η Wall Street κοντά στα ρεκόρ

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές καθώς η Wall Street πλησίασε επίπεδα ρεκόρ και τα πρόσημα είναι διορθωτικά. Στο επίκεντρο Merck, Office Depot και Q1. Κινητικότητα της Apple στα $600, βουτιά 8% για το Twitter. Ανοδος στερλίνας και ευρώ.

Διστάζει η Wall Street κοντά στα ρεκόρ

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές διστάζουν να ωθήσουν ψηλότερα τους δείκτες, που κινούνται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 16.457 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,41% στις 1.877 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα στις 4.121 μονάδες.

Τα στατιστικά για την αμερικανική οικονομία στήριξαν χθες σε άνοδο τη Wall Street.

Επιχειρηματικές ειδήσεις

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου βρίσκεται περίπου στο μέσον και για τη συνέχεια αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της Disney και της Whole Foods.

Μέχρι στιγμής, η μετοχή της Office Depot εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση «λουκέτου» σε 400 καταστήματα στις ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον προσελκύουν οι κινήσεις της μετοχής της Apple, που είναι διαπραγματεύσιμη πάνω από τα $600 για πρώτη φορά από το 2012.

Ο τίτλος της αλυσίδας τεχνολογικών προϊόντων πληροφορικής του κλάδου υγείας Athenahealth βουλιάζει 11% εξαιτίας δυσμενών συστάσεων.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Merck μετά τη συμφωνία πώλησης επιχειρήσεων στη γερμανική Bayer.

Ο τίτλος του Twitter υποχωρεί 8% καθώς έληξε σήμερα η περίοδος lockup για περίπου 489 εκατομμύρια μετοχές που έχουν στα χέρια τους insiders. Η πτώση επιβαρύνει ιδιαίτερα τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq sthn Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 3,6% στα 40,4 δισ. δολ. τον Μάρτιο, καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές της χώρας σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και εμπορικά αεροσκάφη.

Διεθνείς αγορές

Στα άλλα χρηματιστήρια, τα καλά αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας UBS (+1,87%) καθώς και ευνοϊκά στατιστικά για την ευρωζώνη στηρίζουν ανοδικά τις ευρωαγορές.

Ελαφρά άνοδο εμφάνισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας, της Ν. Κορέας και του Χονγκ Κονγκ.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 40 σεντς στα 1.309,40 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του πετρελαίου χάνει 4 σεντς στα 99,43 δολ. ανά βαρέλι.

Η βρετανική στερλίνα πλησιάζει το $1,70 (στα 1,6991 δολ. με άνοδο 0,76%), μετά τα καλά στοιχεία δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών από τον δείκτη ΡΜΙ, που ενισχύουν την προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την Bank of England.

Και το ευρώ ενισχύεται στο $1,3935 και πλησιάζει το υψηλό 2014 στα $1,3967 μετά την ευνοϊκή επίδραση του δείκτη ΡΜΙ ευρωζώνης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v