Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα για την Wall Street χάρη στα macro

Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall Street. Πιέσεις λόγω του κινεζικού δείκτη μεταποίησης, νευρικότητα λόγω Ουκρανίας. Μετριάζει τις απώλειες ο δείκτης ISM. Κερδίζει $10 ο χρυσός, εκτινάσσεται το σιτάρι. Σε χαμηλό έτους τα 10ετή yields.

Η τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία και η διολίσθηση του κινεζικού δείκτη μεταποίησης άσκησαν πιέσεις στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Ωστόσο η σημαντική στατιστική ανακοίνωση της ημέρας αποδειχθηκε καλύτερη της αναμενόμενης, και αρχικά περιόρισε τις πιέσεις ενώ εν συνεχεία "γύρισε" θετικά τα πρόσημα. 

Ο Dow Jones άνοιξε την συνεδρίαση με πτώση 100 μονάδων, αλλά αυτή την ώρα υποχωρεί 0,01% στις 16.513 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,1% στις 1.883 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 4.128.

Ο δείκτης μεταποίησης ISM ενισχύθηκε περισσότερο απ'όσο αναμενόταν τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας ότι η αμερικανική οικονομία ξεπερνά τις επιπτώσεις από τον πολύ βαρύ χειμώνα που έπληξε την ήπειρο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της JPMorgan διολισθαίνει 2,1% μετά τη δήλωση ότι η βουτιά στα κέρδη από συναλλαγές έχει επιδεινωθεί.

Η μετοχή της Pfizer αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Walt Disney και η Mosaic περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου μέσα στην εβδομάδα.

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 2,1% καθώς αύριο λήγει το μορατόριουμ πώλησης μετοχών από τους insiders που ίσχυσε μετά το ΙΡΟ του δικτύου.

Από το διεθνές μέτωπο, ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ της Κίνας υποχώρησε επί 4ο μήνα τον Απρίλιο, δημιουργώντας "βαρύ" κλίμα στις διεθνείς αγορές από νωρίς.

Η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης επιτείνει τις πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ωθεί ωστόσο στα υψηλότερα επίπεδα έτους τις χρηματιστηριακές τιμές του σίτου.

Ευνοημένες από τη στροφή στα καταφύγια αποδεικνύονται και οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων, όπου το yield στο 10ετές Treasury διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα έτους στο 2,581%.

Οι φόβοι για τη μείωση της κινεζικής ζήτησης άσκησαν αρχικά πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου αλλά η ουκρανική κρίση επαναφέρει την αμερικανική ποικιλία WTI πάνω από τα $100.

Αντιθέτως ο χρυσός υποστηρίζεται από τη χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και αποκομίζει κέρδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v