Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλο-γερμανική κόντρα για το ισχυρό ευρώ

Έντονη διάσταση απόψεων σε Παρίσι και Βερολίνο για την άνοδο του ενιαίου νομίσματος. Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός ζητά "κατάλληλη" νομισματική πολιτική, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας καλεί τους πολιτικούς να μην... ασχολούνται με το ευρώ.

Γαλλο-γερμανική κόντρα για το ισχυρό ευρώ

Η ισοτιμία του ευρώ είναι θέμα που απασχολεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι τους πολιτικούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Angela Merkel, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Manuel Valls. Το σαββατοκύριακο ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως το ευρώ βρίσκεται σε "πολύ υψηλά" επίπεδα και τόνισε πως χρειάζεται "πιο κατάλληλη" νομισματική πολιτική για να χαλιναγωγηθεί το ενιαίο νόμισμα. 

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο σχόλιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Steffen Siebert δήλωσε "Η ισοτιμία του ευρώ δεν είναι θέμα για τους πολιτικούς των κρατών. Είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ενεργεί ανεξάρτητα σε αυτό τον τομέα και δεν θα πρέπει να της δίνονται συμβουλές για το πώς θα συμπεριφέρεται". 

Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής της ΕΚΤ έχει αναφερθεί στο θέμα του ισχυρού ευρώ λέγοντας πως επηρεάζει την σταθερότητα των τιμών και μπορεί να καθοδηγήσει υιοθέτηση αντισυμβατικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v