Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street

Μικτές τάσεις στους δείκτες της Wall. Αντικρουόμενα στοιχεία για καταναλωτικές δαπάνες, αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, δείκτη μεταποίησης και δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα. Οριακά χαμηλότερα Dow Jones και S&P 500.

Με ήπιες μεταβολές κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω ανακοίνωσης αντικρουόμενων οικονομικών στοιχείων και ανάμικτων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται 0,07% χαμηλότερα στις 16.568,54 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 0,07% χαμηλότερα στις 1.888,37 μονάδες, ενώ κατά 0,09% ενισχύεται ο δείκτης Nasdaq στις 4.118,5 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες του Μαρτίου, που αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009. Από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Επίσης, τα στοιχεία για τις δαπάνες στον τομέα των κατασκευών έδειξαν αύξηση 0,2% τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης ISM ενισχύθηκε στις 54,9 μονάδες τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Yelp Inc κάνουν ράλι 9,75% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα έσοδά της εκτινάχθηκαν στα 76,4 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο, από 46,1 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενώ κέρδη 24,5% καταγράφει η μετοχή της Weight Watchers International, που ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Στον αντίποδα, κατά 4,03% υποχωρεί η μετοχή της Motorola Solutions, αφού τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και οι πωλήσεις της μειωμένες, ενώ πτώση 1,09% καταγράφει η μετοχή της Viacom, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την βρετανική Channel 5 Broadcasting προς 450 εκατ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v