Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To τεχνολογικό sell-off πιέζει την Wall Street

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι μετοχές στη Wall, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. "Κρατάει" τα $100 το πετρέλαιο χάρη στις νέες ρωσικές κυρώσεις. Πτώση πάνω από 2% για FB, Amazon, Netflix. Βουτιά 6% για την Bank of America. Στο επίπεδο των $1.300 ο χρυσός.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στην Wall, καθώς το sell-off στις εταιρείες του τεχνολογικού τομέα εξασθένησε το αρχικό ράλι που πυροδότησαν τα φαρμακευτικά deals.

O δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 0,08% στις 16.350 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,04% στις 4.033 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει πτώση 0,40% στις 1.856 μονάδες. 

Το νέο κρεσέντο στη διαμάχη της Ρωσίας με τη δύση για την Ουκρανία, σε συνδυασμό με ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις, προκάλεσε σημαντικές απώλειες στη Wall Street στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε θετική έκπληξη από την αγορά ακινήτων, όπου τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκαν 3,4% τον Μάρτιο, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο σε εννέα μήνες.

Στο επίκεντρο της εβδομάδας τίθεται η τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, που αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον tapering $10 δισ. καθώς και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία Απριλίου.

Κινητικότητα προκαλούν και οι συμφωνίες ή αναγγελίες μεγάλων εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η μετοχή της Bank Of America πραγματοποιεί βουτιά 6,1%, μετά από ανακοίνωση ότι θα αναστείλει την προγραμματισμένη αύξηση μερίσματος.

Η AstraZeneca εκτινάσσεται 12% μετά την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της Pfizer (+4%) για εξαγορά της.

Η Furiex Pharmaceuticals εκτινάσσεται 28% μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς της από τη Forest Laboratories.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές του διαδικτύου. Η Netflix υποχωρεί 4,5%, η Amazon 4,2%, το Facebook 3,4%, η Priceline 2,8%, το Baidu 6%.

Άνοδο 3% καταγράφει η Apple και 2,6% η Microsoft.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και η ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης Ομπάμα εναντίον ρωσικών εταιριών και προσώπων περιορίζει την ανάκαμψη.

Μικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές μετάλλων, με σταθεροποίηση του χρυσού κοντά στα $1300.

Η ανακοίνωση των πρόσθετων αμερικανικών κυρώσεων εναντίον προσώπων και εταιρών της Μόσχας στηρίζει το συμβόλαιο του πετρελαίου που ενισχύεται ελαφρώς "κρατώντας" το ψυχολογικό φράγμα των $100 ανά βαρέλι. 

Πάντως το χρηματιστήριο της Μόσχας, όπως και το ρούβλι, δεν αντιδρούν αρνητικά στις νέες κυρώσεις, καθώς θεωρείται ότι αφορούν εταιρίες που ανήκουν σε πρόσωπα που έχουν ήδη τεθεί υπό το καθεστώς των κυρώσεων.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Micex εμφανίζει αυτή την ώρα άνοδο 1,63%.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v