Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στην Wall Street

Η ουκρανική κρίση προκαλεί νευρικότητα στην Wall Street, αλλά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Apple και άλλων τεχνολογικών κολοσσών υπερισχύουν τελικώς. Υπεραποδίδει ο Nasdaq. Πυκνή ροή επιχειρηματικών και στατιστικών ειδήσεων.

Η γεωπολιτική νευρικότητα λόγω Ουκρανίας "μάχεται" με τις καλές εγχώριες εταιρικές και μακροοικονομικές εξελίξεις στην Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται με εναλλαγές πρόσημα. 

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με θετικά πρόσημα, αντλώντας αισιοδοξία από τη γενικά καλή εικόνα των αποτελεσμάτων, αλλά πολλά από τα κέρδη περιορίστηκαν καθώς κυριάρχησαν οι ουκρανικές ανησυχίες.

Την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, χάρη στα καλά αποτελέσματα τριμήνου επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Apple και το Facebook, που επέτειναν την αισιοδοξία για συνέχιση της χρηματιστηριακής ανόδου.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται  0,08% στις 16.522 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,3% στις 1.881 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,56% υψηλότερα στις 4.153 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα χθες, μετά από 6 συνεδριάσεις ανόδου.

Από τις 169 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου, το 75% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις κερδών και το 54% τις εκτιμήσεις πωλήσεων.

Η μετοχή της Apple εκτινάσσεται 7,7% σήμερα στη Νέα Υόρκη, καθώς η εταιρία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη ανακοίνωσε άνοδο 7% στα κέρδη γ΄ τριμήνου και αυξημένες πωλήσεις συσκευών iPhones.

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook ενισχύτεαι 3,8% μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των καθαρών κερδών.

Κινητικότητα προκαλούν και οι εξελίξεις στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπου η General Electric ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της γαλλικής Alstom.

Η μετοχή της Zimmer εκτινάσσεται 19% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Biomet.

Η ροή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου είναι μεγάλη. H Qualcomm αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η Caterpillar κερδίζει 4,2%, η General Motors 3,3%, η Aetna 5,6% και η Time Warner Cable 1,5%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα και οι κολοσσοί Microsoft, Starbucks και Amazon.com.

Ευνοϊκή είναι η επίδραση από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της συνεδρίασης.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βελτιώθηκαν αισθητά κατά 2,6% τον Μάρτιο δείχνοντας ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες ανακάμπτουν καθώς βελτιώνεται ο καιρός.

Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 24.000 στην αγορά εργασίας, αλλά είναι σύνηθες να εμφανίζονται μεγάλες μεταβολές στα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων την περίοδο του Πάσχα, που πέφτει σε διαφορετικό χρονικό διάστημα ανά έτος και αλλοιώνει τις συγκρίσεις.

Η ροή των ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου στήριξε την ανάκαμψη στις περισσότερες ευρωαγορές, με τα μεγαλύτερα κέρδη σε τραπεζικούς και βιομηχανικούς κλάδους.

Η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται μισό δολάριο στα 101,94 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού "γύρισε" θετικά και αυτή την ώρα κερδίζει 7 δολαρια στα 1.293 δολ. ανά ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v