Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οι πλούσιοι αγοράζουν real estate, οι φτωχοί χρυσό

Οι Αμερικανοί που ανήκουν στις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις, κατά πλειοψηφία (ποσοστό 87%) θεωρούν ότι το real estate και οι μετοχές είναι η καλύτερη επένδυση, ενώ η πλειοψηφία του χαμηλού εισοδήματος επιλέγουν χρυσό.

ΗΠΑ: Οι πλούσιοι αγοράζουν real estate, οι φτωχοί χρυσό

Αν θέλεις να μάθεις την άποψη των πολιτών για την κοινωνία, ρώτησέ τους ποια πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, παραθέτοντας μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική οικονομία.

Όπως κάθε χρόνο, το Gallup Poll έβαλε ένα δείγμα Αμερικανών να διαλέξουν την καλυτερη δυνατότητα μακροπρόθεσμης επένδυσης, ανάμεσα στην ακίνητη περιουσία, τις μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια, τον χρυσό, τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς και τα ομόλογα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι Αμερικανοί που ανήκουν στις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις, κατά πλειοψηφία (ποσοστό 87%) θεωρούν ότι το real estate και οι μετοχές είναι η καλύτερη επένδυση (ίσως επειδή έχουν εμπειρία με αυτού του είδους την επενδυση), ενώ ακολουθεί το μεσαίο εισόδημα (66%) και το χαμηλό εισόδημα (36%).

Επίσης φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων (33%) είναι πιθανότερο να διαλέξουν την ακίνητη περιουσία, από τους ενοικιαστές (24%).

Στον αντίποδα, οι χαμηλού εισοδήματος Αμερικανοί, που ζουν σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 δολ. εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις εισοδηματικές ομάδες, στο να επιλέξουν ότι ο χρυσός είναι η καλύτερη μακροχρόνια επένδυση, με ποσοστό 31%.

Αντιθέτως, οι εύποροι εμφανίζουν τις λιγότερες πιθανότητες, μόνο 18%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v