Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η GE συζητά εξαγορά της γαλλικής Alstom

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει πως η General Electric έχει θέσει στο στόχαστρο τη γαλλική Alstom. Στο επίκεντρο τα τρένα υψηλής ταχύτητας TGV. Το deal ίσως αγγίξει τα 13 δισ. δολ. Διαψεύδει η Alstom.

Η GE συζητά εξαγορά της γαλλικής Alstom

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της γαλλικής Alstom βρίσκεται η αμερικανική General Electric όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει τα 13 δισ. δολ. και πως η σχετική ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Με τον τρόπο αυτό, η General Electric η οποία έχει δηλώσει ότι θέλει να προχωρήσει σε επεκτατικές κινήσεις, θα αποκτήσει τον έλεγχο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV. Η Alstom από την πλευρά της αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα μείωσης παραγγελιών για μηχανολογικό εξοπλισμό ηλεκτροδότησης από εταιρίες, λόγω της σημαντικής υποχώρησης που καταγράφεται στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον προηγούμενο χρόνο η Alstom προχώρησε σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας και ξεκίνησε πρόγραμμα ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων όπου περιλαμβάνονται και τα περιβόητα τρένα TGV. Η μετοχή της Alstom έχει υποχωρήσει κατά 20% τους 12 τελευταίους μήνες λόγω των έντονων ανησυχιών για επάρκεια ρευστότητας στην εταιρεία.

Η Alstom διαψεύδει την είδηση δηλώνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως «δεν υπάρχει ενημέρωση για οιαδήποτε πιθανή δημόσια προσφορά για τις μετοχές της εταιρείας». Το πρακτορείο Bloomberg πάντως, αναφέρει πως η πρόταση της GE έχει την στήριξη της Bouygues, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alstom με ποσοστό 29%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v