Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στήριξαν την άνοδο στη Wall

Τα καλά αποτελέσματα των Apple και Caterpillar οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Απογοήτευσαν τα στοιχεία απασχόλησης. Στο προσκήνιο η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Ανέκαμψε από το χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Apple και Facebook επανάφεραν σε ανοδική πορεία τη Wall Street.

Αναλυτικά, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 8,2% μετά την ανακοίνωση αυξημένων πωλήσεων iPhones λόγω της επέκτασης του ομίλου στην Κίνα. Επιπλέον η διοίκηση γνωστοποίησε αύξηση μερίσματος και split των μετοχών με αναλογία 7 νέες προς 1 παλιά.

Επιπλέον, καλά αποτελέσματα και αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το έτος, ανακοίνωσε η Caterpillar με τον εν λόγω τίτλο να σημειώνει άνοδο 1,9%.

Στον αντίποδα ο τίτλος του Facebook κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% αν και τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των Microsoft (+0,2%) και Amazon (+3,9%).

Στη Wall, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 16.501,78 μονάδες ουσιαστικά αμετάβλητος, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 1.878,62 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,52% στις 4.148,34 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 24.000 καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 329.000 νέοι άνεργοι. Οι αναλυτές περίμεναν 315.000 αιτήσεις.

Σε διεθνές επίπεδο, κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο προχώρησε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια των Ρωσόφωνων ενώ οι Ρώσοι ξεκίνησαν στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ο δείκτης RTS υποχώρησε 2,25% και ο δείκτης MICEX 2,15%. Αντίστοιχα το ουκρανικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα ο δείκτης PFTS κινήθηκε πτωτικά 0,12%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,29 δολ. με πτώση 2,2% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε ανοδικά 0,2% στα 24,63 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3809. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε πτωτικά και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,09 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,69%. Αντίστοιχα η απόδοση του 7ετούς διαμορφώθηκε στο 2,28%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 101,92 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 1.292 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v