Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία και αποτελέσματα πιέζουν τη Wall

Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall, εν μέσω αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων και ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Βουτιά 8% για την Amazon. Απώλειες πάνω από 2% για Visa και Ford. Κέρδη για το χρυσό. Πτώση για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά την αναζωπύρωση των εντάσεων στα ουκρανικά σύνορα και τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones κινείται 0,83% χαμηλότερα στις 16.388 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,67% στις 4.080 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,78% στις 1.864 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει η Μόσχα πορεία σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία εξαντλούνται.

«Τα περιθώρια για να αλλάξει πορεία στενεύουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μεταβάλει την πολιτική του. 

Από το μέτωπο των macro, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε τον Απρίλιο στις 84,1 μονάδες, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν άνοδο στις 83 μονάδες. Η μέτρηση αυτή είναι η υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2013.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,38.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,65% στα 1.299 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,78% στα 101,16 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Amazon πραγματοποιεί βουτιά 8% μετά την πρόβλεψη για εμφάνιση λειτουργικών ζημιών το τρέχον τρίμηνο.

Απώλειες 3,8% καταγράφει η μετοχή της Visa, καθώς τα έσοδα τριμήνου ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτώση 2,1% σημειώνει η Ford, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Κέρδη 1,5% για τη Microsoft. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Yψηλότερα 1,8% κινείται η μετοχή της Starbucks, ύστερα από την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη του 2014.

Άνοδο καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων, λόγω των ανησυχιών για κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία. Η απόδοση του 10ετούς, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει 2,5 μονάδες βάσης στο 2,644%. Η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης στο 3,44% και του 5ετούς στο 1,717%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v