Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοfA: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ $13,5 δισ.

O διακανονισμός θα προστεθεί στα 9,5 δισ. δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει η τράπεζα τον περασμένο μήνα για την επίλυση διεκδικήσεων της FHFA, σημείωσαν δύο πηγές.

ΒοfA: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ $13,5 δισ.

Oι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ διεκδικούν πάνω από 13 δισ. δολάρια από την Bank of America για τον διακανονισμό ομοσπονδιακών και πολιτειακών ερευνών σχετικά με την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων πριν την κρίση του 2008, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

O διακανονισμός θα προστεθεί στα 9,5 δισ. δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει η τράπεζα τον περασμένο μήνα για την επίλυση διεκδικήσεων της FHFA, σημείωσαν δύο πηγές. Σύμφωνα με τους ίδιους μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Εφόσον τελικά επέλθει ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, ξεπερνώντας το διακανονισμό 13 δισ. δολαρίων της JP Morgan τον περασμένο Νοέμβριο. Tα 13 δισ. δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει η JP Morgan αφορούν τα δάνεια που ανέλαβε από τις εξαγορές των Washington Mutual και Bear Stearns.

Σημειώνεται ότι η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, συγκαταλέγεται στις οχτώ μεγαλύτερες τράπεζες που βρίσκονται στο στόχαστρο του Υπουργείο Δικαιοσύνης για παραπλάνηση των επενδυτών όσον αφορά την ποιότητα καλυμμένων ομολόγων.

Πολλά από τα ομόλογα για τα οποία εγκαλείται η Bank of America αποκτήθηκαν από την αμερικάνικη τράπεζα όταν εξαγόρασε την Countrywide Financial και την Merrill Lynch. «Η Bank of America κατέχει την Countrywide, η οποία ήταν η μεγαλύτερη και πιο προβληματική πηγή στεγαστικών δανείων και την Merrill Lynch η οποία πακέταρε πολλά από αυτά τα δάνεια σε ομόλογα» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v