Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερισχύουν οι αγοραστές στη Wall Street

Ήπια άνοδος επικρατεί στη Wall Street, που παρακολουθεί τα αποτελέσματα 3μήνου επιχειρηματικών κολοσσών όπως Sprint, Twitter. Merck. Εκτίναξη 7% της Nokia. Μετριοπαθείς οι στατιστικές ανακοινώσεις. Στα $102 το πετρέλαιο λόγω Ουκρανίας.

Με ήπια άνοδο κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, παρακολουθώντας τη μεγάλη ροή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων από εταιρικούς κολοσσούς, όπως Sprint, Twitter και Merck.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, ενώ η νηνεμία στο ουκρανικό μέτωπο βοηθά τη διατήρηση των ανοδικών τάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 16.513 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,24% στις 1.874 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,14% στις 4.080 μονάδες.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street κύλησε με έντονες εναλλαγές προσήμων, αλλά εν τέλει οι δείκτες έκλεισαν λίγο ψηλότερα.

Η νηνεμία στο γεωπολιτικό μέτωπο της ουκρανικής κρίσης στήριξε χθες και σήμερα σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές και η Νέα Υόρκη ακολουθεί.

Οι traders παρακολουθούν την έντονη ροή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η μετοχή της Sprint ενισχύεται 2% και πλέον μετά την ανακοίνωσή της, ενώ η Merck κερδίζει 3% και πλέον. Η Coach Inc. στον αντίποδα υποχωρεί 5% και η Archer Daniels Midland υποχωρεί 4%.

Ο τίτλος της Amicus Therapeutics εκτινάσσεται 46% μετά τις επιτυχείς δοκιμές σκευάσματός της.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα το Twitter και η EBay.

Ο τίτλος της Nokia στη Νέα Υόρκη εκτινάσσεται 7% στην ανακοίνωση προγράμματος επαναγορών, μερισμάτων και μείωσης χρέους, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι τιμές των οικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,8% τον Φεβρουάριο. 

Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board υποχώρησε τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. 

Στις υπόλοιπες αγορές, τα περισσότερα μέταλλα εμφανίζουν αρνητικά πρόσημα με τον χρυσό να σταθεροποιείται ένα δολάριο κάτω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται με το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού να κερδίζει 1,08% στην Νέα Υόρκη στα 101,93 δολ. ανά βαρέλι. Η νευρικότητα λόγω της ουκρανικής κρίσης συμβάλλει στην άνοδο των τιμών.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v