Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ta deals ώθησαν Dow και S&P

Κέρδη για Dow και S&P με στήριξη από τα εταιρικά deals. Οριακή πτώση για Nasdaq. Έντονες διακυμάνσεις για τους δείκτες. Ικανοποίησαν τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς. Συνεχίζει να προβληματίζει η ουκρανική κρίση. Στο επίκεντρο η Fed.

Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκε σήμερα η Wall καθώς αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, αργότερα γύρισε σε αρνητικό πρόσημο εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο. Προς το τέλος της συνεδρίασης οι Dow και S&P γύρισαν σε θετικό πρόσημο ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση. Την άνοδο στήριξαν τα επιχειρηματικά deals και τα καλά οικονομικά στοιχεία.

Αναλυτικά η μετοχή της Pfizer Inc. ενισχύθηκε 4,2% μετά την πρόταση εξαγοράς της AstraZeneca Plc έναντι 98,7 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον ο τίτλος της General Electric κινήθηκε ανοδικά 0,7% μετά τη συνάντηση του CEO του ομίλου Jeffrey Immelt με τον πρόεδρο της Γαλλίας για την εξαγορά της Alstom SA.

Στον αντίποδα η μετοχή της Bank of America υποχώρησε 6,2% μετά τη γνωστοποίηση από τη διοίκηση ότι ακυρώνεται το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών καθώς και η αύξηση του μερίσματος.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,53% στις 16.448,74 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 1.869,43 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,03% στις 4.074,40 μονάδες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η περεταίρω μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,4% το Μάρτιο, καταγράφοντας ουσιαστικά την πρώτη άνοδο μετά από εννέα πτωτικούς μήνες.

Σε διεθνές επίπεδο, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κυρώσεις σε επτά Ρώσους αξιωματούχους και σε δεκαεπτά εταιρείες που συνδέονται με τον Πούτιν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικών δυνάμεων στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Σε κυρώσεις προχώρησε και η Ε.Ε.

Στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ο δείκτης RTS ενισχύθηκε 1,78% και ο δείκτης MICEX 1,63%. Στον αντίποδα το ουκρανικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα ο δείκτης PFTS κινήθηκε πτωτικά 0,29%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,98 δολ. με πτώση 1,4% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 25,02 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3865. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,31 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,68%. Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό 9 μηνών, στο 3,47%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,1% στα 100,56 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.298 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v