Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BoE: Ανεργία 12% και ύφεση 3,5% στα stress test

Στο δυσμενέστερο σενάριο της Bank of England, οι τιμές των βρετανικών ακινήτων θα διολισθήσουν σχεδόν 35% και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 12%.

BoE: Ανεργία 12% και ύφεση 3,5% στα stress test

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας κοινοποίησε τις προϋποθέσεις των stress test των βρετανικών τραπεζών, στα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα υποβληθούν οκτώ από τις μεγαλύτερες τράπεζες και κτηματικά ιδρύματα της χώρας.

Στο δυσμενέστερο σενάριο των stress test, οι πιστωτικοί οίκοι θα κληθούν να αποδείξουν ότι κατέχουν αρκετά κεφάλαια ώστε να αντέξουν σε μια κάθετη επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σε αυτό το σενάριο της Bank of England, οι τιμές των βρετανικών ακινήτων θα διολισθήσουν σχεδόν 35% και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 12%. Επίσης, η στερλίνα θα πέσει κάθετα, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 3,5% και τα επιτόκια θα εκτιναχθούν στο 4%.

Η ΒοΕ θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των «εξετάσεων» έως το τέλος του έτους, μετά τα αποτελέσματα των stress test των τραπεζών της ΕΕ.

Η ΒοΕ τονίζει ότι η βρετανική εξέταση θα βασιστεί πάνω στα πανευρωπαϊκά stress test και θα εφαρμοστεί συμπληρωματικά σε αυτά.

Η κεντρική τράπεζα έχει θέσει το «ορόσημο» του 4,5% για τον κύριο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά και πάλι οι τράπεζες μπορεί να κληθούν να αντλήσουν κι άλλα κεφάλαια, ακόμη κι αν «περάσουν.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v