Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall. Συνεχίζει το «tapering» η Fed. Βλέπει ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Απογοήτευσε το ΑΕΠ. Μηνιαία κέρδη 0,8% για Dow και 0,6% για S&P. Πτώση 2% για Nasdaq τον Απρίλιο. Παραμένουν οι ανησυχίες για την ουκρανική κρίση.

Άνοδος στη Wall Street αν και τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προβλημάτισαν τη Wall Street. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Fed.

Αναλυτικά ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ βούλιαξε στο α' τρίμηνο του 2014 στο 0,1% έναντι 2,6% την προηγούμενη περίοδο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη στο 1,2%. Σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου καθοριστικό ρόλο στη καθίζηση της ανάπτυξης έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Όπως αναμενόταν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα μείωση στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια. Επιπλέον αναφέρθηκε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για όσο χρειαστεί.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,28% στις 16.580,84 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 1.883,95 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,27% στις 4.114,56 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή του Twitter υποχώρησε 9,1% καθώς οι ζημιές ήταν πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ επιβραδύνθηκε και ο ρυθμός αύξησης των χρηστών.

Αντίστοιχα, ο τίτλος της EBay Inc. σημείωσε πτώση 5% μετά τη γνωστοποίηση κατώτερων των αναμενόμενων πωλήσεων στο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Pepco Holding εκτινάχθηκε 17,4% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Exelon Corp.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων, ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε σήμερα ότι χάνεται ο έλεγχος της ανατολικής Ουκρανίας.

Στη Ρωσία ο χρηματιστηριακός δείκτης MICEX ενισχύθηκε οριακά 0,09% και ο RTSC κινήθηκε ανοδικά 0,2%. Στον αντίποδα ο Ουκρανικός χρηματιστηριακός δείκτης PFTS υποχώρησε 0,20%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,93 δολ. με πτώση 1,4% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 25,19 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3867. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,18 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,68% και αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες στο 1,7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,5% στα 99,75 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας μηνιαία πτώση 1,8% και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,25% στα 1.293 δολ./oz, σημειώνοντας άνοδο 1% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v