Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στη Wall μετά το tapering

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την απόφαση της Fed για συνέχιση του tapering. Έντονες τεχνολογικές πιέσεις μετά τα Q1 των Twitter (-12%), eBay (-5%). Βουτιά πετρελαίου κάτω από τα $100 λόγω αποθεμάτων.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι θα συνεχίσει την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για ανάπτυξη 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Οι τεχνολογικές μετοχές εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, εξαιτίας της απογοήτευσης για τα αποτελέσματα κολοσσών του κλάδου όπως το Twitter και το eBay.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 16.592 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,36% στις 1.885 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,28% υψηλότερα στις 4.114.

Το αμερικανικό ΑΕΠ βούλιαξε κάθετα στο α΄ τρίμηνο του έτους, με έντονη επιβάρυνση από τις βαριές κακοκαιρίες που έπληξαν την ήπειρο τον χειμώνα. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1% από 2,6% στο Q4. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 1,2%.

Μολονότι τα επίπεδα ανάπτυξης είναι άκρως απογοητευτικά, δεν έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στις συναλλαγές, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed για αποκλιμάκωση της παροχής ρευστότητας. Η κεντρική τράπεζα ολοκληρώνει σήμερα την τακτική διήμερη συνεδρίασή της και αναμένεται να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση του προγράμματος QE κατά 10 δισ. δολ. επιπλέον.

Κατά τα λοιπά, από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε επίσης ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης αυξήθηκαν περισσότερο απ' όσο αναμενόταν τον Απρίλιο, κατά 220.000.

Οι μετοχές της Wall Street έκλεισαν με μικρή άνοδο χθες, καθώς αρκετά αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών.

Σήμερα ισχύει το αντίθετο, με τη μετοχή του Twitter να διολισθαίνει 12% και του eBay 4,4% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Αποτελέσματα Q1 ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Time Warner Inc., η Phillips 66 και η WellPoint.

Ο τίτλος της Pepco εκτινάσσεται 17% κατόπιν της προσφοράς εξαγοράς από την Exelon.

Η Energizer αντιδρά με άνοδο 8,5% στην ανακοίνωση διαχωρισμού της επιχείρησης.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν κυρίως αρνητικά στη νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Αρνητικά, αλλά με μικρή πτώση, αντιδρά το ρωσικό χρηματιστήριο στο σχόλιο του ΔΝΤ ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

Πιέσεις υφίσταται το συμβόλαιο του πετρελαίου West Texas Intermediate με πτώση 1,2% λίγο πάνω από τα $100 δολάρια, καθώς εκτιμάται ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από τα υψηλότερα επίπεδα 83 ετών όπου βρίσκονται ήδη.

Το συμβόλαιο του χρυσού εμφανίζει ελαφρά πτώση, ενώ και το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ μετά τα στοιχεία για τον ευρωπληθωρισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v