Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με ώθηση από τα αποτελέσματα

Κέρδη στη Wall με στήριξη από τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα. Άλμα 5,6% για το Twitter. Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Προβλημάτισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Παραμένουν οι ανησυχίες για την ουκρανική κρίση.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη της Wall εν αναμονή των αποφάσεων της Fed αναφορικά με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Αναλυτικά η μετοχή της Merck ενισχύθηκε 3,5% καθώς τα κέρδη αυξήθηκαν εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες διαφήμισης και έρευνας.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Sprint κινήθηκε ανοδικά 10,5% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων στο τρίμηνο.

Επιπλέον η μετοχή του Twitter ενισχύθηκε 5,6% με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή της Coach Inc. υποχώρησε 9,6% καθώς οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική σημείωσαν πτώση 21% εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού και της κακοκαιρίας.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,53% στις 16.535,37 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 1.878,33 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,72% στις 4.103,54 μονάδες.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, μικρή πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο καθώς υποχώρησε στις 82,3 μονάδες έναντι 83,9. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη πτώση στις 83,2 μονάδες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η περεταίρω μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Σε διεθνές επίπεδο, στην Ουκρανία, εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την Τρίτη την εισαγγελία, το κυβερνείο και το κτίριο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στην πόλη Λουγκάνσκ.

Επιπλέον, ο εν ενεργεία πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, ζήτησε την παραίτηση των αρχηγών της αστυνομίας στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, λέγοντας ότι μεγάλο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντα του.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,02 δολ. με άνοδο 0,76% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 25,20 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3817. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,70 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,71%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 101,11 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 1.295 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v