Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GTECH: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Probability Plc

H Probability Plc είναι εισηγμένη στην Αγορά Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΑΙΜ) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και ειδικεύεται σε λύσεις παιγνίων για κινητές συσκευές. Στα 21 εκατ. ευρώ το τίμημα του deal.

GTECH: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Probability Plc

Η GTECH S.p.A. ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου ότι η εταιρεία GTECH UK Interactive Limited (GTECH UK), 100% θυγατρική της GTECH S.p.A., ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα πρόταση εξαγοράς με καταβολή μετρητών του συνόλου του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Probability Plc, η οποία είναι εισηγμένη στην Αγορά Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΑΙΜ) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και ειδικεύεται σε λύσεις παιγνίων για κινητές συσκευές, με τελικό καταβληθέν τίμημα 18 εκ. λίρες στερλίνες περίπου (21 εκ. ευρώ).

«Καθώς η αγορά παιγνίων για κινητές συσκευές πρόκειται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη κατά τα επόμενα έτη, θεωρούμε ότι η εξαγορά της Probability αποτελεί το επόμενο βήμα για την προαγωγή της στρατηγικής μας στον τομέα των κινητών συσκευών, τόσο διεθνώς όσο και στις ΗΠΑ, ιδίως σε σχέση με νέους και υφιστάμενους πελάτες που είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρατικών Οργανισμών Λοταρίας (World Lottery Association – WLA), αλλά και εμπορικούς πελάτες», δήλωσε ο Renato Ascoli, Πρόεδρος του Τομέα Προϊόντων & Υπηρεσιών της GTECH S.p.A. «Ο μοναδικός χαρακτήρας περιεχομένου και υπηρεσιών που προσφέρει η Probability και η αποκλειστική πλατφόρμα ανάπτυξης και διαχείρισης παιγνίων που διαθέτει, θα προωθήσουν ακόμη περισσότερο τη στρατηγική μας στον τομέα των κινητών συσκευών».

«Η εξαγορά αυτή θα διευκολύνει τον άμεσο συνδυασμό των γνώσεων και της εμπειρίας που διαθέτουν σήμερα η GTECH και η Probability, γεγονός που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη σταδιακή εισαγωγή της υφιστάμενης τεχνολογίας παιγνίων στην αγορά κινητών συσκευών και να αναζητήσουμε ευκαιρίες σταυροειδών πωλήσεων», δήλωσε ο Charles Cohen, Διευθύνων Σύμβουλος της Probability. «Ο συνδυασμός της παγκόσμιας παρουσίας της GTECH και της αποτελεσματικής διείσδυσης των ολοκληρωμένων λύσεων της εταιρίας μας στην αγορά, θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε το περιβάλλον Gaming 2.0 – το επόμενο κρίσιμο στάδιο της αγοράς παιγνίων, που θα χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των τεχνολογιών κινητών επικοινωνιών».

Η Probability προσφέρει λύσεις για όλα τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα της αγοράς παιγνίων, που περιλαμβάνουν λύσεις B2C, λύσεις B2B των οποίων η διαχείριση γίνεται είτε από τον εκάστοτε εταίρο (partner managed), και λύσεις B2B των οποίων η διαχείριση γίνεται από την Probability ("white label") σε σειρά οργανωμένων αγορών.

Η Probability έχει επίσης αναπτύξει μια βάση πελατών B2B στους οποίους περιλαμβάνεται η Lottomatica στην Ιταλία, καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο επώνυμων προϊόντων με ευρεία αναγνώριση, μεταξύ των οποίων το Ladylucks, με περισσότερους από 1,5 εκ. εγγεγραμμένους παίκτες.

Η Probability θα λειτουργήσει ως θυγατρική της GTECH UK.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v