Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά την ανεργία

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, καθώς οι λεπτομέρειες της έκθεσης για την ανεργία περιόρισαν τον αρχικό ενθουσιασμό των επενδυτών. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 0,9% για χρυσό. Μικρή άνοδος για πετρέλαιο. Απώλειες 2% για LinkedIn.

Μικτές περιορισμένες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να αναλύουν τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή η κυβέρνηση. 

Τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της ανεργίας σε χαμηλό πεντέμισι ετών οδήγησαν τα futures της Wall υψηλότερα, ωστόσο τα κέρδη άρχισαν να περιορίζονται καθώς οι αναλυτές εξέφρασαν προβληματισμό για την υποχώρηση του ποσοστού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και την μικρή μεταβολή των μισθών.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16% στις 16.588 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 4.143 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,23% στις 1.888 μονάδες.

Σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 288.000 τον Απρίλιο εμφάνισε η αμερικανική οικονομία, με την ανεργία να υποχωρεί στο 6,3%. Το ποσοστό της ανεργίας είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Τον Μάρτιο βρισκόταν στο 6,7%.Οι 288.000 θέσεις εργασίας που δημιούργησε η αμερικάνικη οικονομία τον Απρίλιο, είναι οι περισσότερες από τον Ιανουάριο του 2012.

«Ενώ το ποσοστό της ανεργίας δείχνει ότι οι συνθήκες βελτιώνονται, πρέπει να εστιάσει κανείς και στο ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, το ποίο συνέχισε να υποχωρεί και βρίσκεται σε χαμηλό πολλών ετών» δήλωσε στο Bloomberg, αναλυτής της RBC Global Asset Management. 

Άνοδο πέντε μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, στο 2,67%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,90% στα 1.295 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,35% υψηλότερα στα 99,73 δολάρια ανά μετοχή.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,38.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της LinkedIn υποχωρεί 2%. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο θα ανέλθουν σε 500 με 505 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 505,5 εκατ. δολάρια.

Άνοδο 3,8% σημειώνει η μετοχή της QLogic. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη τέταρτου τριμήνου 24 σεντς ανά μετοχή, έναντι 22 σεντς ανά μετοχή που υπολόγιζαν οι αναλυτές. Πάνω από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν και τα έσοδα, στα 115,7 εκατ. δολάρια.

Κέρδη 5,2% καταγράφει η μετοχή της Agnico Eagle Mines, μετά την ανακοίνωση ότι η παραγωγή χρυσού το 2014 θα ξεπεράσει τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v