Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα ο Dow μετά το ρεκόρ

Υποτονική συνεδρίαση στη Wall Street, με τις περισσότερες αγορές σε Ασία και Ευρώπη να παραμένουν κλειστές λόγω Πρωτομαγιάς. Αύριο η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση Απριλίου. Σε χαμηλό 5 εβδομάδων το πετρέλαιο, απώλειες 0,8% για τον χρυσό.

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κύλησε η συνεδρίαση στη Wall Street, μια ημέρα μετά την καταγραφή νέου ρεκόρ από τον Dow Jones, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για τους μισθούς εκτός αγροτικού τομέα Απριλίου.

Ωστόσο, ενώ Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν κυρίως σε αρνητικό πεδίο, ο δείκτης Nasdaq, βρίσκοντας στήριξη στις εταιρείες του διαδικτύου, έκλεισε με κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,13% στις 16.559 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 αμετάβλητος στις 1.884 μονάδες, ενώ κέρδη 0,3% κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq στις 4.127 μονάδες.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Exxon Mobil μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' τρίμηνο που έδειξαν μικρότερη του αναμενόμενου υποχώρηση κερδών, ενώ σημανιτκή πτώση σημείωσε η μετοχή της Avon Products λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου κερδών και κύκλου εργασιών το α' τρίμηνο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες του Μαρτίου, που αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009. Από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση εκτός αγροτικού τομέα μηνός Απριλίου. Επίσης, τα στοιχεία για τις δαπάνες στον τομέα των κατασκευών έδειξαν αύξηση 0,2% τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης ISM ενισχύθηκε στις 54,9 μονάδες τον Απρίλιο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύονταν κατά 1,15% στα 3,97 δολάρια και το δικαίωμα της Coca Cola HBC κατά 0,24% στα 25,25 δολάρια.

Το πετρέλαιο διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών, λόγω της επάρκειας των αμερικανικών αποθεμάτων, και διαμορφώθηκε στα 99,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση 0,84% κατέγραψε η τιμή του χρυσού στα 1.285 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v