Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιασμός κερδών για την Credit Agricole

Ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας για την Credit Agricole. Άλμα 9,7% και στα έσοδα της τράπεζας. Το πρόγραμμα μείωσης κόστους λειτουργίας και η πλήρης αναδιοργάνωση της τράπεζας. Μειώθηκαν και οι προβλέψεις για κόκκινα δάνεια.

Διπλασιασμός κερδών για την Credit Agricole

Η Credit Agricole ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν κυρίως λόγω του προγράμματος μείωσης κόστους λειτουργίας, αλλά και των χαμηλότερων προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη εκτινάχθηκαν στα 868 εκατ. ευρώ από 469 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι προβλέψεις για κόκκινα δάνεια διαμορφώθηκαν στα 590 εκατ. ευρώ, από 739 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 9,7% στα 4,01 δισ. ευρώ.

«Μετά από δύο χρόνια αναδιοργάνωσης, η γαλλική τράπεζα που επλήγη σοβαρά από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αργά αλλά σταθερά σηκώνεται και πάλι στα πόδια της καθώς επικεντρώνει εκ νέου την προσοχή της στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και μειώνει το κόστος λειτουργίας» σχολιάζει το Marketwatch.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v