Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AIG και Twitter κοκκίνισαν τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall με αφορμή τα απογοητευτικά αποτελέσματα της AIG (-4,2%). Βουτιά 15% για τη μετοχή του Twitter. Συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο η Ουκρανία. Άνοδος για πετρέλαιο. Πτώση για χρυσό.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της AIG καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street ενώ προβλημάτισε και η βουτιά που σημείωσε ο τίτλος του Twitter.

Αναλυτικά η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου της AIG υποχώρησε 4,2% καθώς οι αυξημένες απαιτήσεις για αποζημιώσεις προκάλεσαν μείωση 27% στα καθαρά κέρδη στο α΄τρίμηνο.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Discovery Communications κινήθηκε χαμηλότερα 3,9% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων πωλήσεων.

Επιπλέον, ο τίτλος του Twitter σημείωσε βουτιά 17,50% καθώς σήμερα έληξε η περίοδος "lockup" για περίπου 480 εκατ. μετοχές που κατέχουν insiders.

Στον αντίποδα οι μετοχές των EOG Resources και Anadarko Petroleum ενισχύθηκαν άνω του 2,5% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης κερδοφορίας στο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο ενεργειακός κλάδος για τον δείκτη S&P.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,78% στις 16.401,02 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,90% στις 1.867,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,39% στις 4.080,76 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε περεταίρω κατά 3,6% το Μάρτιο καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και εμπορικά αεροπλάνα.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων, η ουκρανική κυβέρνηση επιμένει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια των φιλορώσων αυτονομιστών με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς. Σημειώνεται ότι η Ρωσία ενισχύει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,93 δολ. με πτώση 3,2% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε χαμηλότερα 1,6% στα 24,56 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε υψηλό επτά εβδομάδων στο 1,3927. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,61 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,6% και αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα στο 3,40%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 99,84 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,1% στα 1.308 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v