Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο για τη Siemens

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε αύξηση κερδών, αλλά μείωση εσόδων και νέων παραγγελιών. Νέα στρατηγική με ριζικές αλλαγές στη δομή της Siemens.

Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο για τη Siemens

Σε ριζική αναδιοργάνωση της δομής της με εξαγορές κερδοφόρων ανταγωνιστών προχωρά η Siemens ενώ τα αποτελέσματα του γερμανικού ομίλου απογοητεύουν.

Συγκεκριμένα, η Siemens ανακοίνωσε αύξηση κερδών το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, αλλά μείωση εσόδων. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11% στα 1,12 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδά μειώθηκαν κατά 1,9% κυρίως λόγω των μη ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά συναλλάγματος. Επίσης, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 13% στα 18,43 δισ. ευρώ. «Το δεύτερο τρίμηνο δείχνει ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη λειτουργική μας απόδοση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Joe Kaeser.

Ο ίδιος εργάζεται στη βάση μίας νέας στρατηγικής. Ανακοίνωσε την εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα της Rolls-Royce έναντι σχεδόν 950 εκατ. ευρώ, αλλά και τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αυστριακής μεταλλευτικής θυγατρικής στην Mitsubishi Heavy Industries. Οι όροι της τελευταίας συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Δήλωσε επίσης ότι προχωρά σε εξορθολογισμό της δομής με τη διάσπαση κάποιων τμημάτων και την ενίσχυση άλλων.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v