Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall λόγω ”στοιχημάτων” δ’ τριμήνου

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην μήνυση της Cisco Systems προς την Apple για την ονομασία iPhone και σε ”στοιχήματα” εν όψει της έναρξης της περιόδου αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη, οριακά χαμηλότερα ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην μήνυση της Cisco Systems προς την Apple για την ονομασία iPhone και σε ”στοιχήματα” εν όψει της έναρξης της περιόδου αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη, με το κλίμα να βελτιώνεται από το ξεπούλημα στα εμπορεύματα, το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τεχνολογικό κλάδο και τα ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Alcoa.

To πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του τροχιά, υποχωρώντας κατά 1,3% στα 53,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα πιέστηκε και κάτω από τα 53 δολάρια.

Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την περίοδο ανακοινώσεων κερδοφορίας των αμερικανικών επιχειρήσεων, προβλέποντας μέση αύξηση κερδοφορίας 10% για τις εταιρίες του S&P 500, με το ρυθμό βελτίωσης των κερδών τους να επιβραδύνεται στο 8% στο α’ τρίμηνο του 2007.

Εν τω μεταξύ, η αναπάντεχη αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας προκάλεσε εκνευρισμό στην αγορά, με τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Πτώση 1% καταγράφει ο τίτλος της Apple μετά την είδηση ότι η Cisco Systems κατέθεσε μήνυση, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει τα πνευματικά δικαιώματα για την εμπορική ονομασία iPhone από το 2000.

Κέρδη για τον τίτλο της AstraZeneca μετά την είδηση ότι προχώρησε σε συνεργασία με την Bristol-Myers Squibb σε φάρμακο καταπολέμησης του διαβήτη.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.446 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,03%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23%, στις 2.464 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,07%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.157 μονάδες με οριακές απώλειες 0,06%,στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,59% στις 6.605 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 0,82%, στις 5.547 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v