Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε συμφωνία NYSE-Tokyo Stock Exchange

Κοντά σε συμφωνία συμμαχίας με το χρηματιστήριο του Τόκιο βρίσκεται το NYSE Group. O ο υπουργός οικονομικών υπηρεσιών της Ιαπωνίας, Yuji Yamamoto, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Tokyo Stock Exchange, Taizo Nishimuro θα επισκεφθεί είτε την Ουάσινγκτον, είτε την Νέα Υόρκη, σύντομα, προκειμένου να κάνει την σχετική ανακοίνωση για την συμμαχία.

Κοντά σε συμφωνία NYSE-Tokyo Stock Exchange
Κοντά σε συμφωνία συμμαχίας με το χρηματιστήριο του Τόκιο βρίσκεται το NYSE Group.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο υπουργός οικονομικών υπηρεσιών της Ιαπωνίας, Yuji Yamamoto, δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος του Tokyo Stock Exchange, Taizo Nishimuro ”θα επισκεφθεί είτε την Ουάσινγκτον, είτε την Νέα Υόρκη, σύντομα, προκειμένου να κάνει την συγκεκριμένη ανακοίνωση για την συμμαχία”.

Η πρόσβαση στο δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, ίσως δυσκολέψει τους αντιπάλους του NYSE, όπως το Nasdaq Stock Market, να προοδεύσουν στην Ιαπωνία.

Το Τόκιο είναι το ”τελευταίο οχυρό” για τον διευθύνοντα σύμβουλο του NYSE Group, John Thain, ο οποίος σχεδιάζει να κυριαρχήσει στις συναλλαγές στα τρία πιο ευρέως διαδεδομένα συναλλάγματα: τα δολάρια, τα ευρώ και τα γεν.

Υπενθυμίζεται ότι το NYSE Group βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, ύψους 15 δισ. δολαρίων, του Euronext, ενώ χθες, μαζί με άλλους τρεις επενδυτές, προχώρησε στην εξαγορά του 20% του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v