Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια πτώση στη Wall με το πετρέλαιο στο προσκήνιο

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς παρά την συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού που δημιουργεί ισχυρές πιέσεις σε τίτλους πετρελαϊκών κολοσσών όπως η Εxxon Mobil, και η Chevron. Απροσδόκητη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Συνεχίζουν πτωτικά Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς παρά την συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού που δημιουργεί πιέσεις σε τίτλους πετρελαϊκών κολοσσών όπως η Εxxon Mobil, και η Chevron. Απροσδόκητη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Συνεχίζουν πτωτικά Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα στα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές με αφορμή τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατο0ύν στις ΗΠΑ αλλά και τον ”συμβιβασμό” που επήλθε μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας για το θέμα του αγωγού.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού ωθεί χαμηλότερα μετοχές ενεργειακών εταιριών με χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση τη Chevron, η οποία προειδοποίησε για την κερδοφορία της στο δ΄ τρίμηνο. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται Exxon Mobil, Valero Energy, ConocoPhilips και Sunoco.

Στις εταιρίκες ειδήσεις κέρδη σημειώνει η Alcoa που ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη δ΄ τριμήνου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία των οικονομικών μεγεθών το τρέχον έτος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η μετοχή της αεροπορικής US Airways που αύξησε την προσφορά της για την Delta Airlines στα 10,2 δισ. δολάρια.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις απροσδόκητη μείωση κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου καθώς υποχώρησε κατά 1% το Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στα 58,2 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διευρυνθεί στα 60 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.402 μονάδες με πτώση 0,12%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,4%, στις 2.434 μονάδες. Απώλειες 0,1% για τον S&P, στις 1.410 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,65% στις 6.165 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,68%, στις 5.495 μονάδες. Απώλειες 0,65% για τον DAX 30 που προσεγγίζει τις 6.571 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v