Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση εμπορικού ελλείμματος

Απροσδόκητη συρρίκνωση σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο καθώς υποχώρησε κατά 1% και προσέγγισε τα 58,2 δισ. δολάρια. Το μέγεθος σημείωσε υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα και βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2005.

ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση εμπορικού ελλείμματος
Απροσδόκητη συρρίκνωση σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο καθώς υποχώρησε κατά 1% και προσέγγισε τα 58,2 δισ. δολάρια.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου θα διευρυνθεί στα 60 δισ. δολ. από 58,9 δισ. που διαμορφώθηκε κατά την τελευταία μέτρηση.

Το μέγεθος σημείωσε υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα και βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2005.

Το εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα διευρύνθηκε στα 22,9 δισ. δολάρια από 18,5 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τον Οκτώβριο του 2006 είχε διαμορφωθεί στα 24,4 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,3% το Νοέμβριο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση ύψους 0,5%. Βάσει της τελευταίας μέτρησης τα αποθέματα χονδρικής έτρεξαν με ρυθμό 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v