Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταλαντεύεται η Wall Street ενόψει Alcoa

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση στην Wall Street. Ευνοϊκές επιδράσεις από τα macro για την ανεργία. Στην έναρξη αποτελεσμάτων Q4 από την Alcoa στρέφεται το ενδιαφέρον. Ανακάμπτει ο χρυσός και το πετρέλαιο.

Εναλλαγές προσήμων εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και τα στατιστικά δεδομένα για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση ανοδικά με ώθηση από τα καλά στατιστικά, αλλά δεν άργησαν να "γυρίσουν" σε αρνητικά πρόσημα, καθώς επικρατεί κόπωση κοντά στα επίπεδα ρεκόρ όπου βρίσκονται

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,34% στις 16.407 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,19% στις 1.834 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 4.153 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 15.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία στους 330.000 νέους ανέργους. Επίσης, οι προγραμματισμένες απολύσεις για τον Δεκέμβριο μειώθηκαν κάθετα 32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 30.623.

Η Wall Street έκλεισε με ήπιες απώλειες χθες, παρακολουθώντας τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τη στρατηγική της σταδιακής αποκλιμάκωσης της παροχής ρευστότητας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις. Τον χορό ανοίγει σήμερα επισήμως το Q4 της Alcoa μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond υποχωρεί 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Macy's κερδίζει 6,87% μετά την ανακοίνωση απόλυσης 2.500 εργαζόμενων.

Στην Ευρώπη, οι κεντρικές τράπεζες τόσο της Βρετανίας όσο και της ευρωζώνης διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ.

Οι συνεδριάσεις έχουν θετική επίδραση στις συναλλαγές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο χρυσός ενισχύεται ελαφρώς στα 1.226 δολάρια. Η Bank of America Merrill Lynch πρόβλεψε περαιτέρω πτώση της τιμής του κατά 11% το 2014 στα 1.150 δολ. ανά ουγκιά.

Η τιμή του πετρελαίου επίσης εμφανίζει μικρή άνοδο, στα 92,34 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v