Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σερί απωλειών για τον S&P 500

Πιέσεις στη Wall Street μετά την απροσδόκητη πτώση του δείκτη ISM στις ΗΠΑ. Ικανοποίησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες. Τρίτη διαδοχική πτώση για τον S&P. "Άλμα" 5% για το Facebook."Βουτιά" 4% για το Twitter. Σε χαμηλό 5 μηνών το πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall με αφορμή την πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM. Καλά τα στοιχεία βιομηχανικών παραγγελιών. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι μετοχές των Facebook και Twitter.

Στη Wall ο δείκτης Dow υποχώρησε 0,27% στις 16.425,10 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,25% στις 1.826,77 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,44% στις 4.113,68 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Twitter υποχώρησε 4% στα 66,25 δολ. μετά την υποβάθμιση της σύστασης του τίτλου από την Morgan Stanley. Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει διπλασιάσει την αξία της από το Νοέμβριο που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στη Wall Street.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Facebook, καταγράφοντας κέρδη 5% στα 57,25 δολ.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Δεκέμβριο υποχώρησε καθώς διαμορφώθηκε στο 53% έναντι 53,9% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2009 και συγκεκριμένα κατά 7 μονάδες ήτοι στο 49,4%.

Στον αντίποδα, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,8% το Δεκέμβριο έναντι πρόβλεψης για αύξηση 1,6%.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα στοιχεία απασχόλησης Δεκεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία απασχόλησης προκειμένου να προχωρήσει στον τερματισμό των προγραμμάτων ρευστότητας εντός του 2014.

Στις διεθνείς αγορές, θετικά ανταποκρίθηκαν οι επενδυτές στα στοιχεία υπηρεσιών PMI της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο ενώ απογοήτευσαν τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο βρέθηκε σε υψηλό μήνα έναντι του ευρώ καθώς ενισχύθηκε οριακά στο 1,3584 δολ. Αντίστοιχα το ιαπωνικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 104,40 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,95%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,4% στα 93,62 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθ πτωτικά 0,2% στα 1.236 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v