Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεθεόρτιες... ακεφιές στην Wall Street

Με σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ξεκινά το νέο έτος στην Wall Street. Διορθωτικές κινήσεις ακολουθούν τα ρεκόρ του 2013. Απογοήτευσε ο κινεζικός ΡΜΙ. Ανοδικό "ξέσπασμα" για χρυσό (+2%) και άργυρο (+4%).

Εχοντας εξαντλήσει το 2013 σε επίπεδα ρεκόρ, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκινούν την νέα χρονιά με ήπιες κινήσεις. Τους επενδυτές υποδέχονται μετά τις εορταστικές διακοπές, σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 16.536 μονάδες, ο S&P κινείται 0,29% στις 1.843 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,4% στις 4.160 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε το 2013 σε επίπεδα ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες, με τα blue chips να αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη 18 ετών.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα υποδεικνύοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να βελτιώνεται ελαφρώς.

Επιπλέον, ο δείκτης μεταποίησης ISM επιβραδύνθηκε λίγο τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ αλλά παρέμεινε σε επίπεδα τα οποία υποδεικνύουν συνεχιζόμενη ανάπτυξη. 

Ο αντίστοιχος δείκτης PMI που ανακοινώθηκε για την Κίνα νωρίτερα, έδειξε υποχώρηση της δραστηριότητας μεταποίησης, με πτώση στις παραγγελίες για εξαγωγές, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Τα στοιχεία προκαλούν διόρθωση στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Στην Ευρώπη ο δείκτης ΡΜΙ ευθυγραμμιστηκε με τις προσδοκίες και ενισχύθηκε στο 52,7 το Δεκέμβριο από 51,6 τον προηγούμενο μήνα.

Τα πολύτιμα μέταλλα, έχοντας εμφανίσει μια από τις χειρότερες παρουσίες δεκαετιών στο 2013, ανακάμπτουν, με το συμβόλαιο Μαρτίου του χρυσού να ενισχύεται 1,8% στα 1.223 δολ. ανά ουγκιά και του αργύρου 3,9% υψηλότερα στα 20,11 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Wells Fargo για την μετοχή της, συμπαρασύροντας χαμηλότερα τον κλάδο των τεχνολογικών μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v