Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άνοδο κλείνει το ...σούπερ '13 η Wall Street

Θετικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, με τους επενδυτές να κλείνουν τα βιβλία μιας εξαιρετικής χρονιάς, που έχει προσφέρει στον Dow τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων 17 ετών. Εντυπωσιακές "συλλογές" από ρεκόρ στις διεθνείς αγορές.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές κλείνουν τα βιβλία μιας εξαιρετικής χρονιάς, η οποία πρόσφερε στον δείκτη Dow Jones την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από το 1996.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 16.525 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,14% στις 1.843 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,16% στις 4.160 μονάδες.

Χθες στην Wall Street, ο δείκτης Dow έκλεισε χθες με το 51ο ρεκόρ του 2013, με άνοδο 26% στο 2013.

Ο S&P 500 συμπληρώνει το έτος με άνοδο 29%, την μεγαλύτερη από το 1997. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κλείνει την καλύτερη χρονιά από το 2009, με ετήσια άνοδο 35%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να αποκομίζει κέρδος 17% στο έτος.

Στην Ασία, ο βασικός δείκτης της Σαγκάης εμφάνισε πτώση 7% στην χρονιά, με μια από τις χειρότερες παρουσίες στον κόσμο και σε πλήρη αντίθεση με την άνοδο 57% του ιαπωνικού Nikkei.

Οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνουν υποτονικοί μέσα στις εορταστικές αργίες. Θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ορισμένα στατιστικά μεγέθη.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Netflix εμφανίζει κινητικότητα μετά την φήμη για αύξηση του CEO 50% στο 2014.

Η Hertz κερδίζει 4% μετά την εισαγωγή poison pill για να σταματήσει την ανάληψη του ελέγχου της εταιρίας από τους μετόχους.

Ο τίτλος του Twitter ενισχύεται 1,7%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός διαμορφώνεται με μικρές απώλειες, ενώ ελαφρώς χαμηλότερα κινείται και το πετρέλαιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v