Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 51 ρεκόρ συμπλήρωσε φέτος ο Dow Jones

Ήπιες μεταβολές στην προτελευταία συνεδρίαση του έτους για την Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο. Χαμηλοί οι όγκοι συναλλαγών. Απώλειες σημείωσαν πετρέλαιο και χρυσός. Σε πτωτική τροχιά το δολάριο.

Τα 51 ρεκόρ συμπλήρωσε φέτος ο Dow Jones

Χωρίς εξάρσεις για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Wall, με χαμηλούς όγκους συναλλαγων και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.504 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε οριακή πτώση 0,06%, στις 4.154 μονάδες. Στις 1.841 μονάδες ο S&P, με απώλειες 0,02%.

Από την αρχή του έτους ο Dow Jones έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 26%, ενώ ο S&P έχει ενισχυθεί περίπου 29%.

Αναλυτές της αγοράς εκφράζουν την άποψη ότι το θετικό κλίμα στη Wall Street θα συνεχιστεί και στις αρχές του νέου έτους, εκτός αν παρουσιαστεί κάποιο πολιτικό «ατύχημα» ή μια γεωπολιτική καταστροφή.

Οι ίδιος εκτιμούν πως τα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 θα ενισχυθούν κατά 6,3% στο δ΄ τρίμηνο του 2013.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από το γεγονός ότι μια σειρά από γεγονότα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, κάτι που τελικά δεν έγινε, ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής και επενδύσεων της Blackrock, Russ Koesterich.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών μεγεθών τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών σημείωσαν αύξηση τον Νοέμβριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες. Ο δείκτης πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 101,7 μονάδες.

Kέρδη άνω του 1% σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney και Cisco. Ισχυρές απώλειες για τον τίτλο του Twitter με τους αναλυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία της μετοχές.

Στο "κόκκινο" βρέθηκαν οι επίσης οι μετοχές του Facebook και του LinkedIn.

Aπό τους τίτλους που απαρτίζουν τον δείκτη Dow κέρδη κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι Intel, IBM, ενώ πτώση οι Exxon Mobil και Chevron.

Εν τω μεταξύ η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 1,07%, στα 99,2 δολάρια, ενώ ο χρυσός σημείωσε απώλειες 1% στα 1.201 δολάρια ανά ουγκιά. Το δολάριο υποχώρησε τόσο έναντι του ευρώ όσο και σε σχέση με το γεν. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται στα επίπεδα του 2,98%.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση κατά 0,70%, στα 5,7 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Coca Cola, κέρδισε 0,52%, στα 28,8 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v