Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλώρη για νέα ρεκόρ βάζει η Wall Street

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά την ανακοίνωση των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από το μέτωπο της ανεργίας. Στο επίκεντρο οι εταιρίες τεχνολογίας και λιανικού εμπορίου. Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο.

Άνοδο καταγράφουν για ακόμη μια συνεδρίαση οι δείκτης της Wall Street με τα στοιχεία από την αγοράς εργασίας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Πιο συγκεκριμένα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 42.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 21η Δεκεμβρίου, διαμορφούμενες στις 338.000. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσουν στις 345.000.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι μετοχές του "λιανεμπορίου" με τους τίτλους των Wal Mart, Kohls, Amazon και Fossil να καταγράφουν άνοδο, καθώς, όπως αναμένουν αναλυτές της αγοράς, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν από σήμερα τις εορταστικές αγορές. Aντίθετα πτώση της τάξεως του 2% σημειώνει η ebay.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Yahoo και Facebook, αλλά και του Twitter με τον τίτλο της τελευταίας να έχει σημειώσει κέρδη 70% το Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του πετρελαίου λίγο χαμηλότερα από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,64%, στα 1.210 δολάρια ανά ουγκιά. Από το μέτωπο των νομισμάτων το ευρώ καταγράφει ήπιες διακυμάνσεις συγκριτικά με το αμερικανικό νόμισμα, ενώ ενισχύεται σε σχέση με το γεν.

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ενισχύεται στα επίπεδα τoυ 3%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 16.431 μονάδες με κέρδη 0,45% μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,29%, στις 4.165 μονάδες. Κέρδη 0,31% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.839 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το Dow Jones μόνο τρεις (Caterpillar, JP Morgan, Goldman Sachs) βρίσκονται στο κόκκινο.

Αν ο Dow Jones κλείσει με άνοδο τότε θα έχει καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ για 50η συνεδρίαση φέτος, ενώ αν ο S&P κλείσει με κέρδη τότε θα θα έχει σπάσει ρεκόρ για 44η συνεδρίαση.

Το πρωί ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 1,0%, κλείνοντας στις 16.174 μονάδες και σε νέα υψηλά 6 ετών.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ και Ινδονησία παρέμειναν κλειστά. Οι αγορές σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Φρανκφούρτη είναι επίσης κλειστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v