Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για Dow και S&P 500

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall μετά την αναθεώρηση της ανάπτυξης το Q3 στο 4,1%. Kέρδη για το χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ έναντι δολαρίου. Ράλι για την BlackBerry. Άνοδος 2% για Twitter. Πάνω από τα $400 η μετοχή της Amazon.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου στο 4,1%. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 16.271 μονάδες, ο S&P κινείται 0,69% υψηλότερα στις 1.822 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,08% στις 4.102 μονάδες.

Με ρυθμό 4,1% αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2013 η οικονομία των ΗΠΑ, τον υψηλότερο τα τελευταία δύο χρόνια.

Το υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 3,6%. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αναθεωρηθεί στο 3,7%.

Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε με 2%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 1,4%. Η επιχειρηματική δαπάνη σε software αναθεωρήθηκε στο 5,8% από 1,7%.

"H αγορά νιώθει μια αισιοδοξία. Είναι ενθαρρυντικό ως επενδυτής και καταναλωτής να βλέπεις το ΑΕΠ να ανεβαίνει σε αυτά τα επίπεδο. Η άνοδος του ΑΕΠ στο 4% σε κάνει να νιώθεις καλά για την οικονομία και για το που οδεύει" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,79% υψηλότερα στα 1.203 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το ενισχύεται 0,17% στα 99,21 δολάρια το βαρέλι.

Την Πέμπτη η τιμή του χρυσού διολίσθησε σε χαμηλό τριών ετών, στα 1.193 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ράλι 14% πραγματοποιεί η μετοχή της Red Hat, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας software πως τα κέρδη τρίτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο 50%.

H μετοχή της Amazon σημειώνει άνοδο 1,8%, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά πάνω από τα $400, στα $402,26.

Kέρδη 2% καταγράφει η μετοχή του Twitter και 1% της Apple.

Ράλι 11% καταγράφει η μετοχή της BlackBerry. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες $4,4 δισ. το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την είδηση πως θα συνεργαστεί με την Foxconn για την κατασκευή τηλεφώνων.

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Carnival, καθώς η εταιρεία κρουαζιέρας ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v