Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στην Wall λόγω προϋπολογισμού

Ήπια διορθωτική εικόνα εμφανίζει η Wall Street, τηρώντας στάση αναμονής καθώς αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Αρνητική επίδραση από την συμφωνία για τον προϋπολογισμό, μικτή επίδραση από τα στατιστικά. Νέα πτώση χρυσού.

Ελαφρώς διορθωτικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον στραμμένο στις στατιστικές ανακοινώσεις και την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για το έτος.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,21% στις 15.854 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,42% στις 1.779 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,34% στις 4.016 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στον Νοέμβριο.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην συνεδρίαση της Fed, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Κανένας αναλυτής δεν περιμένει αλλαγή στην πιστωτική πολιτική, αλλά όλοι αναμένουν εναγωνίως ενδείξεις για το πότε θα αρχίσει η Fed την ανάκληση της πολιτικής παροχής άφθονης ρευστότητας. Οι πιθανότητες να αναγγείλει την έναρξη του tapering αύριο, είναι λίγες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με μικρά πρόσημα αλλά στράφηκαν σε αρνητικά επίπεδα μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι όσο περισσότερα προβλήματα έχει η οικονομία, τόσο θα καθυστερήσει η Fed να ανακαλέσει την ρευστότητα, οπότε το γεγονός ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα της συμφωνίας στον προϋπολογισμό, θεωρείται ότι φέρνει πιο κοντά την ανάκληση.

Η Wall Street ενισχύθηκε χθες, ανατρέποντας το 4ήμερο πτωτικό σερί.

Από το επιχειρηματικό μετωπο σήμερα, η μετοχή του Facebook ενισχύεται 2% μετά το δημοσίευμα ότι θα αρχίσει να πωλεί video-διαφημίσεις.

Η Boeing ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης του μερίσματος.

Η KKR Financial Holdings εκτινάσσεται 30% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την KKR & Co. προς 2,6 δισ. δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, η διολίσθηση του χρυσού συνεχίζεται, με το συμβόλαιο του μετάλλου να υποχωρεί 1,08% στα 1.231 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v