Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστούγεννα με ρεκόρ θέλει να κάνει ο Dow

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τον Dow να οδεύει σε πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ. Επιστρέφει πάνω από τα $1.200 ο χρυσός. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κοντά στο 3% η απόδοση του 10ετους. Άλμα 7% για την μετοχή της Tesla.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall επεκτείνοντας το ανοδικό σερί, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 16.325 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 4.154 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,11% υψηλότερα στις 1.830 μονάδες.

Στο 3,5% ανήλθε η αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, πολύ πέραν των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για άνοδο 1,2%.

Τον προηγούμενο μήνα, είχαν αυξηθεί κατά 0,2%.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών της FHFA σκαρφάλωσε 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα η αμερικάνικη υπηρεσία αναθεώρησε την άνοδο του Σεπτεμβρίου στο 0,2% από 0,3% προηγουμένως.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ βρίσκεται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,33% υψηλότερα στα 1.201 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,24% στα 99.15 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων, στέλνοντας την απόδοση του 10ετούς τίτλου κοντά στο 3%.

H απόδοση του 10ετους ομολόγου ενισχύεται κατά 1% στο 2,958%, κοντά σε υψηλό από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η απόδοση του 30ετους τίτλου αυξάνεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,872%, όπως και του 5ετους στο 1,73%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 7%. Το Model S διατήρησε την υψηλότερη αξιολόγηση για την ασφάλεια από τις αμερικάνικες ρυθμιστικές αρχές.

Άλμα 8,8% σημειώνει η μετοχή της AAR. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως κέρδισε συμβόλαιο πέντε ετών με την ιαπωνική πολεμική αεροπορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v