Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα ρεκόρ για τη Wall Street με ώθηση από το... ΔΝΤ

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, οδηγώντας τον Dow και τον S&P 500 προς νέα υψηλά. Πτώση για το χρυσό. Απώλειες για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι πάνω από 3% για την μετοχή της Apple.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την οικονομία των ΗΠΑ και τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 16.293 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,66% στις 4.132 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,48% υψηλότερα στις 1.827 μονάδες.

Την Κυριακή σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Meet the Press" (Συνάντηση με τον Τύπο) του τηλεοπτικού δικτύου NBC, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για "μια πιο σταθερή προοπτική για το 2014, η οποία μας οδηγεί να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω την πρόβλεψή μας" για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

"H θετική αξιολόγηση που έδωσε το ΔΝΤ σχετικά με την ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την βελτίωση των οικονομικών δεικτών που παρατηρούμε τους δύο τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε με ρυθμό 0,5% το Νοέμβριο. Η άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τους τελευταίους πέντε μήνες.

To προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε με ρυθμό 0,2% το Νοέμβριο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στις 82,5 μονάδες το Δεκέμβριο, από 75,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί για τον δείκτη από τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,31% στα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,47% στα 98,84 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 3,3% σημειώνει η μετοχή της Apple. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την China Mobile για την πώληση iPhones. Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι η Apple έχει πλέον πρόσβαση σε όλους τους παρόχους στην αγορά κινητών της Κίνας.

Η T Mobile κινείται 2,1% υψηλότερα. To Βloomberg μετέδωσε πως ο CEO της Softbank εξετάζει μια συμφωνία με την Sprint για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της T Mobile και έχει συζητήσει τη χρηματοδότηση μιας προσφοράς με τράπεζες όπως η Credit Suisse, η Mizuho Bank και η Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v